Újabb olcsó digitális kamera a Canontól

Vágólapra másolva!
A népszerű Canon PowerShot A75 utódaként kerül hamarosan piacra a gyártó A510-es digitális fényképezője.  Az új típus legszembetűnőbb extrája a kisebb méret és a könnyebb súly, de emellett is bőven tartogat meglepetéseket.
Vágólapra másolva!

Az A510-es lekerekített formákkal kialakított gépváza egy 3,2 megapixeles, 1/2,5 collos, CCD-típusú érzékelőt rejt. Az optika 5,8-23,2 mm-es fókusztávolságú (kisfilmes rendszerbe átszámítva 35-140 mm), és 4-szeres optikai zoomátfogása képes, emellett 3-szoros digitális zoom alkalmazására is mód van. Az objektív tubusára külön megvásárolható előtétlencséket is lehet csatlakoztatni. A fényképezőgép elődeitől eltérően nem négy, hanem két darab ceruzaelemről működtethető, így az A510-es tömege jelentősen csökkent.
Akkumulátort nem mellékelnek az új modellhez, a gyári nikkel-metálhidrid akkumulátor kiegészítő tartozékként vásárolható meg a hálózatra csatlakoztatható töltővel együtt.

Forrás: [origo]
Canon A510



Az A510-es beépített LCD-jének átmérője 1,8 coll, felbontása 115 ezer pixel. A képek feldolgozása a DIGIC processzornak köszönhetően igen gyors, és a géppel videofelvételek rögzítése is lehetséges akár 640x480 pixeles felbontásban is. Makro felvételt 5 cm-es tárgytávolságból készíthetünk az új kompakt Canonnal, az érzékenység manuálisan ISO 50 és ISO 400 között, a záridő 1/2000 és 15 másodperc között állítható. A képek mentése JPEG formátumban SecureDigital kártyára történik, a kamera vásárlója egy 16 MB kapacitásút kap géphez, amelyre a kész képekhez egyenként 1 percnyi hangmegjegyzés is tárolható.

A beépített vaku a profi külső vakukhoz (pl.: Canon SpeedLight 580 EX) hasonló zoom-képességgel rendelkezik, az objektív látószögéhez igazodva közelre jobban szórja, távolabbra pedig jobban koncentrálja a fényt. Külső vaku a kamerához közvetlenül nem csatlakoztatható, de a gyártó HF-DC1-típusú segédvakuját az A510-essel is használni lehet.

Az A510 PictBridge-kompatibilis nyomtatóhoz USB kábellel csatlakoztatva közvetlenül elküldi az elkészített - és szükség szerint szerkesztett - képet, így számítógép közbeiktatása nélkül kaphatnak a felvételek papír formátumot. Extra szolgáltatás, hogy a gép megvásárlásával 100 megabájtnyi ingyenes tárhelyet is biztosít a gép tulajdonosának az Image Gateway webhelyen. Említésre méltó paraméter, hogy a Canon Powershot A510 gyárilag tartalmaz majd magyar nyelvű menüt, a gép várhatóan 200 dollár körüli áron lesz kapható Európában.