Háborút hirdetett az America's Army a hackerek ellen

Vágólapra másolva!
Tudjuk, ki vagy, és meg is találunk - ezzel a megjegyzéssel fenyegeti a hackereket az America's Army üzemeltetője, ami végső soron maga az Amerikai Hadsereg. A hadsereg többek közt a Szövetségi Nyomozóiroda segítségével próbál nyomára akadni a csaló játékosoknak.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebb, mint négy és félmillió regisztrált felhasználója van napjaink egyik legkedveltebb akcióprogramjának, az America's Armynek, melynek fejlesztését maga a hadsereg finanszírozva, eleddig tízmilliónál is több dollárt ölve a játék elkészítésébe és folyamatos javítgatásába.
Akadnak azonban olyan játékosok, akik hamis regisztrációs kódokkal próbálkoznak a világhálón játszani, vagy megtalálva a különféle biztonsági réseket, illegális előnyökhöz jutni a játékok során. Ezek a furfangos játékosok sok kellemetlenséget okozhatnak játékostársaiknak, és ezt már nem csak a gamerek, hanem maga a U.S.Army is megelégelte.

A program fórumán megjelent egy olyan figyelmeztetés a hackereknek, miszerint a sereg "mérges, és eljön érted", mármint a csalásokhoz folyamodó ál-felhasználókért. Egy, az Information Weekben megjelent interjúban a hadsereg illetékes osztályának egyik felelőse elmondta, hogy a csalókat komoly erőkkel, az FBI, az Igazságügyi Minisztérium, valamint a Titkosszolgálat bevonásával próbálják meg kézre keríteni.