Három új kompakt gép az Olympustól

Vágólapra másolva!
Az idei évet az Olympus a kompakt kategóriájú digitális fényképezők kínálatának bővítésével kezdte, melyhez jobb terepet nem is találhatott volna, mint a Las Vegas-i CES kiállítás.
Vágólapra másolva!

A három most bemutatott digitális fényképezőgép közül a legkisebb az Olympus Camedia C-170 típusjelzésű. A 4 megapixeles CCD-vel készülő gép objektíve fix, így nem kínál lehetőséget zoomolásra. A képek gyors feldolgozásáról a már jól ismert TruePic TURBO processzor gondoskodik. A szokásos expozíció-vezérlési programok - 7 fajta - természetesen rendelkezésre állnak, de ennek beállításán kívül minden tekintetben automata a C-170, a szükséges beállításokat önműködően elvégezi anélkül, hogy bármilyen beavatkozásra szükség lenne a fotós részéről. Így az érzékenység (ISO50-250), a fénymérés és az élesség állítás is automatikusan történik. Az elkészülő felvételeket a 1,5 collos LCD-n jeleníti meg és saját belső, 14MB-os memóriájában tárolja, vagy a kiegészítőként vásárolható xD kártyára menti. Energiaforrásként bárhol könnyen beszerezhető AA méretű elem, vagy akkumulátor használható.

Forrás: [origo]




Kompakt gép ötszörös zoommal

Az 5,1 megapixeles Olympus C-55Z többek között 5-szörös zoomtartományával emelkedik ki kategóriatársai közül. Az objektív ennek megfelelően kisfilmes rendszerbe számítva 28-190mm fókusztávolságú, amely nagylátószögnél F2,8, tele állásban F4,8 fényerejű. Természetesen ezzel a fényképezővel is lehetőség van mozgókép rögzítésére, ám csupán csak 320 x 240-es felbontás mellett. Érdekesség azonban, hogy a mozgóképfelvétel minőségének javítására stabilizációs funkcióval ruházták fel a C-55Z-t. A gép LCD-jének mérete 2 coll, felbontása 115-ezer pixel, amelyen már a kép elkészülte előtt látható a helyes expozíciót segítő élő hisztogram.

Forrás: [origo]



Az xD kártyát használó Olympus C-55Z februártól lesz megvásárolható az üzletekben nagyjából 350 dollárnak megfelelő összegért.

Kompakt gép nagy látószöggel

A 35mm-es rendszerben számított 27-110mm-es objektívvel készülő Olympus C-7070WZ egy valódi nagy látószöggel kecsegtető fényképező, amelynek optikája 4-szeres zoomátfogású, aszférikus (2 db) és ED (1 db) lencsetagokat tartalmaz a lehető legjobb képminőség elérése érdekében. A szerkezet felépítése robosztus, váza erős, masszív és igazán igényes magnézium-ötvözetből készült, amelynek markolata gumírozott. A váz egy 7,1 megapixel felbontású CCD-t rejt, amely által felfogott képet a hátsó, 1,8 collos, 130-ezer pixeles, erős napsütésben is kíválóan látható LCD-n jeleníti meg. A fényképező képességeinek maximális kihasználásához - a 7 különféle automatikus expozíció-vezérlési program mellett - a szokásos kreatív üzemmódok adnak lehetőséget, ezek számtalan manuális beállítási lehetőséget kínálnak.

Forrás: [origo]



Az igényes fotók készítését segíti az élő hisztogram megjelenítésének lehetősége, a 143 aktív fókuszpontot felkínáló, gyorsan mozgó témát követő autófókusz, a külső vaku csatlakoztatására lehetőséget adó vakupapucs és a TIFF és RAW formátumba menthető képállományok. A C-7070WZ az elterjedt CompactFlash Type I és Type II memóriakártya-típusokon kívül xD-kártyákat is fogad, melyek kapacitásáig 640 x 480 felbontású 30 kép/másodperces sebességű videofelvétel is rögzíthető. A fényképezőhöz opcionálisan vásárolható tartozékok széles skáláját kínálja a gyártó.

A W-7070 Wide Zoom februártól lesz megvásárolható körülbelül 700 dollárnak megfelelő áron.