Sony: újabb miniatűr digitális kamera

Vágólapra másolva!
A Sony új, DSC-T33 jelű digitális fényképezője az ősszes piacra dobott T3-as típus átdolgozott változata, amely leginkább külső megjelenésében tér el elődjétől.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Sony DSC-T33 formája kissé kerekebb, sarkai ívesebbek elődjénél, s a termék színválasztéka is bővült: az új modell kék, mályva, fehér és színezetlen alumínium változatokban is kapható lesz. A T33-asba a képek megjelenítésére 2,5 collos, erős napsütésben is jól látható Clear Photo LCD-t építettek, amellyel - méretének köszönhetően - a képek komponálása is egyszerűbbé vált. A gépben alkalmazott Real Imaging képfeldolgozó rendszer lehetővé teszi 5,1 megapixeles képek 3 kép/másodperces sebességgel való elkészítését sorozatkép üzemmódban, legfeljebb 4 képkockáig. Az új kompakt gép kiemelkedő képessége, hogy mozgókép rögzítésekor választható a 640x480-as felbontás is 30 kép/másodperces sebesség mellett, a videofelvétel hosszának egyedül a memóriakártya tárkapacitása szab határt.

A Sony T33-asba ugyanaz a 3-szoros zoomátfogású, átlagos fényerejű, de nagyon finoman állítható, Carl Zeiss Vario-Tessar gyártmányú zoomobjektívet alkalmazzák, amely még a T1-esben debütált. Ennek további különlegessége, hogy a függőleges beépítésnek köszönhetően a gépváz síkjából az objektív nem nyúlik ki. Az automatika által felajánlott beállítások mellett lehetőség nyílik sok funkció manuális változtatására is: megadható az érzékenység, a fénymérés módja, a fehéregyensúly sémák alapján, illetve öt lépésesben állítható a fókusztávolság is. A 8 különféle témamód közül válogathat a felhasználó, amelyek igen sokféle helyzetre kínálnak egyszerű megoldást, és ebből kifolyólag a fényképező automatikus beállítását. A képeket MemoryStick Pro Duo, illetve MemoryStick Duo kártyákra menthetjük, ez utóbbiból 32 megabájt kapacitásút mellékel a géphez a gyártó.

Ezen kívül USB portra illeszthető dokkoló is tartozik a fényképezőhöz, amellyel az akkumulátor újratöltése és a képek számítógépre töltése is egyszerűen elvégezhető. A T33 kompatibilis a PictBridge szabvánnyal, így az elkészült felvételek akár közvetlenül ki is nyomtathatóak egy erre alkalmas nyomtatóval.
Az új minigépet a Sony várhatóan január végétől kezdi árusítani Európában.