Wapos filmboltot nyit a T-Mobile

2004.12.01. 16:48

A T-Mobile hazai wapportálján december 1-jétől DVD-t és videokazettát is vásárolhatnak az ügyfelek a Budapest Film kínálatából. A filmeket mobil vásárlási egyenlegük vagy havi mobilszámlájuk terhére vásárolhatják meg az ügyfelek.

A T-Mobile és a Budapest Film a mobiltelefonos mozijegy-vásárlási szolgáltatásbevezetését követően wapos filmboltot indítottak be, amelyből a mobilcég vásárlói DVD-ket és videokazettákat rendelhetnek meg. A film megrendelése során a kívánt film kiválasztását követően eldönthető, hogy a felhasználó személyesen kívánja-e átvenni azt, vagy a házhozszállítást kér. Utóbbi esetben a megvásárolt DVD vagy videokazetta 2 héten belül, postai úton, a vásárlás során megadott címre jut el a megrendelőhöz.

Amennyiben az előfizetője 24 órán belül több filmet vásárol, a korábbi és az új cím egyezése esetén házhozszállítási díjat csak egy alkalommal kell fizetnie. A mobil vásárlás során a havidíjas ügyfelek utólagos számlafizetéssel egyenlíthetik ki különböző szolgáltatások és termékek ellenértékét, míg a feltöltőkártyás előfizetők elektronikus úton előre feltölthető m-com egyenlegükből fizethetik ki a filmek ellenértékét.

Mint ismeretes, a Budapest Film az [origo]-val közösen egy másik új szolgáltatást. egy video-on-demand technológián alapuló internetes filmkölcsönzőt is útjára indít december első napján. Az [origo] Tékát legalább 1 megabites letöltési sebességet biztosító, Matáv-területen működő Axelero ADSL-kapcsolattal lehet igénybe venni. Az online megvásárolható filmeket a felhasználók nem tölthetik le, azt a rendszer a jogkezelést is támogató Windows Media technológia felhasználásával sugározza a PC-kre.  Egyszeri díjfizetés fejében a felhasználó 24 órán keresztül tetszés szerinti időben és alkalommal nézheti meg a filmet internetkapcsolattal rendelkező számítógépén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK