Hazai blog indult az online médiáról

2004.08.05. 14:14

Az internetes újságírásról és általában az internetről van szó egy új magyar nyelvű weblogon, a kezdeményezés a nemzetközi és hazai témák ismertetése mellett vitafórumként is szolgálna.

Az e-média blog az e-media.freeblog.hu cím alatt érhető el. A weboldal tanúsága szerint a blog június 26. óta működik, azóta jó néhány bejegyzéssel gazdagodott. A folyamatosan bővülő témák között többek között olvasható kritika a Népszabadság Online közelmúltbeli megújulásáról, rövid fejtegetés az online újságírás kritériumairól, valamint felmérések a nyomtatott napilapok példányszámainak trendjeiről. A bejegyzéseket a tárgyhoz kapcsolódó linkajánlat egészíti ki.

A bloghoz kapcsolódik a szintén nemrégiben indított levelezőlista, mely azoknak kíván fórumot biztosítani, akik az internet "készítésével" foglalkoznak. A lista ismertetője szerint ide várják a például a szövegírókat, a vállalati, intézményi és egyéb honlapok szerkesztőit és az online hírlapok, portálok újságíróit is. A levelezőlista a e-tartalom-feliratkozas_at_primlista.hu e-mail címen érhető el.