Megjelenése előtt letölthető a Doom3

2004.08.02. 17:16
Már több nappal hivatalos premierje előtt több tízezren töltötték le a Doom3 horror-akciójátékot. Az egykori klasszikus folytatását rendkívüli várakozások övezik.
Egy ellenfél a Doom3-ból

Néhány nappal a hivatalos premier időpontja előtt nem csak az interneten, de több Egyesült Államok-beli üzletben is felbukkantak a játék példányai - jelentette a BBC News. Az Activision kiadó által augusztus 3-ra ígért Doom3 bevételeiből így számítások szerint már az elmúlt hétvége alatt több millió dollár esett ki a társaság zsebéből. Az 1,8 gigabájtos - három CD-n megjelenő - program a hétvégét követően több fájlmegosztó rendszeren is hozzáférhető volt, így például a különböző feltört változatokat csak az egyik peer-to peer fájlcserélőn mintegy 10 ezren töltötték hétfő késő délután.

A játékszoftver a kilencvenes évek közepén stílust teremtő Doom folytatása. A véres akciójátékban a játékosoknak változatos szörnyek ellen kell felvenni a küzdelmet, az előzetes információk szerint a fejlesztők mindent bevetettek annak érdekében, hogy a játék valóban egy horrorfilm hangulatát tükrözze.

Érdekesség, hogy néhány nappal ezelőtt online petíció indult a Doom3 megjelenése ellen, mondván, hogy a játék sátánista szimbólumokat tartalmaz.