Bjorn Arve Lagim készíti a Ryzom zenéjét

2004.08.02. 16:04

A párizsi Nevrax, a The Saga of Ryzom című online szerepjáték fejlesztője  Bjorn Arve Lagime-et kérte fel készülő programja muzsikájának megkomponálásra. Lagime korábban egy másik hasonló programhoz, az az Anarchy Online-hoz készített betétdalokat.

Ahogy egyre telítődik a számítógépes játékok piaca, egyre kevesebb lehetősége adódik a kiadóknak, hogy valami igazán újjal lepjék meg a felhasználókat. Lassan tényleg nem marad más hátra, mint a grafika és a zene mindenek feletti csiszolgatása, ami főleg egy olyan dinamikusan fejlődő műfaj esetében igaz, mint az ötlethalmazát lassan kimerítő MMORPG kategória.

Erre a francia Nevrax vezetői is rájöhettek, és úgy határoztak, hogy nem bíznak a véletlenben, és egy igazi profival állapodtak meg, hogy hozza össze a The Saga of Ryzom zenei anyagát. A kiválasztott szerencsés zeneszerző nem más, mint Bjorn Arve Lagim, kinek neve ismerősen csenghet egy másik online szerepjáték, a norvég Funcom Anarchy Online-ja rajongói előtt, de munkáival azok szívébe is belopta magát, akik a The Longes Journey előtt töltötték téli estéiket. Ami magát a programot illeti, a Nevrax "nem nyúlt" a megjelenési dátumhoz, így továbbra is szeptemberre várjuk a játékot.