Kiállítás-ajánló: nem térkép e-táj

2004.07.28. 16:31

A Lumen Fotóművészeti Alapítvány és az Arc Kft. idei közös projektjében hat fiatal fotós olyan településeken készített képi kordokumentumokat, ahol az informatikai tárca támogatásával a közelmúltban létesültek közösségi internet-hozzáférési pontok.

A mintegy száz színes óriásfotó szeptember 30-ig látható szabad téren a Millenáris Parkban. Fabriciusz Anna, Herman Ildikó, Kudász Gábor Arion, Rákosi Péter, László Gergely és Tóth Szilvia maga választotta ki, melyik eMagyarország ponton fotózza a településen élőket és dolgozókat.  A kiállítás képet próbál adni azokról a településekről, ahol az internet új lehetőségeket teremt az élet valamennyi területén. A szervezők úgy vélik, a különös szociográfiai érzékkel készült fotók mindennél többet mondanak a magyar településekről, az ott élőkről, összességében az országról. A fotók mellett az egyes helyszíneken a világhálót használó emberek videoriportokban mesélték el, mit jelent számukra, milyen újdonságokat hozott saját és lakóhelyük mindennapjaiba a világháló használata, az internet adta lehetőségek. 

A fotósok olyan településeken jártak, melyeken a közelmúltban közösségi internet-hozzáférést biztosító eMagyarország terminál nyílt.

[origo]-MTI