Perbe fogták az Apple-t és a Microsoftot

Egy brit vállalat pert indított az Apple és a Microsoft ellen, mondván a két technológiai óriáscég megsértette egyes szoftvertechnológiai szabadalmait.

A szellemitulajdon-licenceléssel foglalkozó BTG International a Teleshuttle céggel közösen beperelte az Apple Computert és a Microsoftot, mivel a cég állítása szerint a két óriáscég jogtalanul használt fel a társaság által szabadalmaztatott szoftveres technológiákat.

A BTG közlése szerint az egyik szabadalomsértés szoftverek interneten keresztüli frissítését biztosító technológiákkal kapcsolatos, amelyeket például a Windows és a Mac OX X operációs rendszerekbe is beépítettek. A másik pert a Microsoft Windowsokban használt Active Desktop, illetve kapcsolat nélküli böngészési technológiáival kapcsolatos - közölte a BTG. A BTG közleménye szerint a kérdéses technológiákat Richard Reisman, a Teleshuttle alapítója, s jelenlegi elnöke dolgozta ki, s szabadalmaztatta elsőként. A vállalat egyébként egyelőre nem meghatározott összegű kártérítést kíván behajtani a cégektől, s azt kívánja elérni, a bíróság tiltsa el az alpereseket attól, hogy a korábban említett technológiákat a jövőben is beépítsék termékeikbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK