Online petíció indult a sátánista játék ellen

Aláírásgyűjtés indult az interneten az augusztusban megjelenő Doom3 számítógépes akciójáték ellen. A petíció elindítója szerint a sokak által rég várt véres folytatás sátánista elemeket tartalmaz.

Egy ellenfél a Doom3-ból

- A Doom3 sátánista szimbólumokat tartalmaz, s ezért nem engedhető meg, hogy a fiatalok elé kerüljön - áll a Petitiononline.com honlapon egy nemrégiben indított aláírásgyűjtési felhívásban. Az ismert angol nyelvű portálon bárki bármilyen témában aláírásgyűjtést kezdeményezhet, ezzel fejezve ki tiltakozását, vagy egyetértését az adott témában.

A petíció indítója szerint a Doom3 kiadóját meg kell akadályozni abban, hogy a akciójátékot forgalmazni kezdje, jóslata szerint ellenkező esetben rövidesen újabb végzetes iskolai vérengzéssel kell számolni. Az persze nem tudható, hogy a kezdeményező - aki szerint sok fiatal jobban várja a folytatást, mint Jézus második eljövetelét - komolyan gondolja e mondanivalóját. Hasonlóképpen az online ív bejegyzései között is egyaránt szerepelnek komolyabb hangvételű és kevésbé hitelesnek tűnő gondolatok. Az amerikai kongresszusnak címzett petíciót szerda reggelig mintegy 3300-an írták alá.

A kiadó tájékoztatása szerint augusztus elején kerül az üzletekbe a legendás Doom-sorozat sokat csúszó harmadik része. A véres akciójátékban a játékosoknak a pokol seregeinek változatos rémségei ellen kell felvenni a küzdelmet, az előzetes anyagok szerint a fejlesztők mindent bevetettek annak érdekében, hogy a játék valóban egy horrorfilm hangulatát tükrözze.

KAPCSOLÓDÓ CIKK