Fejér Gábor kiállítása a Mai Manóban

A Portfólió 50 címet adta a válogatott munkáit csokorba gyűjtő budapesti kiállításának Fejér Gábor fotográfus. A július 22-én nyíló tárlaton a mintegy 180 - fekete-fehér és színes - felvétel három nagy téma köré csoportosítva összegzi a harmincéves pályafutást.

Az első részben politikai eseményekkel foglalkozó, valamint  szociográfiai témákat feldolgozó felvételeket tekinthetnek meg az érdeklődők. Önálló fejezetben szerepelnek a muzsikával kapcsolatos képek, hiszen Fejér Gábor számos kiváló magyar zeneművészt  fotózhatott.  Több hónapon át fényképezhette például Ferencsik Jánost, s e képeiből jelent meg 1984-ben, a művész halála után a dirigensről szóló fotóalbuma. A jeles pianistákról készült fényképek főszereplői között van a kilenc éve szintén eltávozott Pásztory Ditta, Bartók Béla özvegye, valamint Kocsis Zoltánt és Schiff Andrást megörökítő fotográfiák is megszemlélhetők.
   
A harmadik részben az utóbbi évek munkái közül a vidéki Magyarországról, a falvak életéről szóló felvételeket tár a közönség elé a Balogh Rudolf- és Munkácsi Márton-díjjal elismert fotóriporter. Mindezek mellett helyet kapnak még a bemutatón a budapesti hidak szépsége felfedezésének élményét ígérő felvételek, illetve moszkvai, amszterdami, londoni és párizsi barangolások képes úti beszámolói is.
 
A Népszabadság képszerkesztőjének évfordulós kiállítása szeptember 5-ig tekinthető meg a VI. kerületi Nagymező utcai Mai Manó Házban.