E-maillel büntetett a kirúgott alkalmazott

Több millió e-mailt küldött volt főnökének egy brit fiatal, miután kirúgták állásából. Az apró csínyért pénzbüntetéssel és akár fél év szabadságvesztéssel is szembesülhet.

A 17 éves fiatal a Domestic & General brit biztosítótársaságtól kényszerült távozni, ezt követően bosszúból mintegy három napon keresztül 5 millió e-mailt küldött volt főnöke postafiókjának címére - tudósított a The Sun brit bulvárlap. Ehhez egy úgynevezett "e-mail bomber" szoftvert használt, mellyel másodpercenként több tucat levelet tudott kiküldeni. A biztosító szerint az akció a cég szervereinek ideiglenes fennakadását és 18 ezer font kiesését okozta.

A vádlottat otthonában vette őrizetbe a hatóság. Elmondása szerint abszolút ártalmatlan küldeményekről van szó, célja csupán annyi volt, hogy egy kis kényelmetlenséget okozzon volt munkáltatójának. Ez sikerült is, a hatályos brit törvények értelmében azonban ezért akár hat hónapnyi szabadságvesztéssel és 5000 fontnyi (közel 1,9 millió forint) pénzbüntetéssel sújtható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK