Új tesztbirodalmak a World of Warcraftban

Vágólapra másolva!
Hamarosan számos új birodalom tűnik fel a World of Warcraft című online szerepjáték bétaváltozatában. A fejlesztők ezen birodalmakkal azt próbálják meg felmérni, hogy milyen egyensúlyban vannak egymáshoz viszonyítva az egyes kasztok képviselői a PvP területeken.
Vágólapra másolva!

Még messze van december, mikor végre megjelenik az üzletekben is a Blizzard sikeres stratégiai programjából készülő MMORPG, a World of Warcraft. A fejlesztők azonban nem ülnek tétlenül, hanem folyamatosan próbálják fejlesztgetni a programot, és megteremteni az egyes karakterek, kasztok közötti egyensúlyt. Ez utóbbihoz vezet az a lépés, melynek megfelelően olyan új birodalmak kerülnek a béta változatban, melyekkel azt vizsgálják, hogy nem túl "tápos"-e valamelyik kaszt a PvP arénákban. A felbukkanó birodalmak között a következőkkel találkozunk:

1. Játékos a környezet ellen szerver, melyben bármely, a másik frakcióhoz tartozó NPC-t megtámadhatjuk. Ha ezt megtettük, akkor a másik csoport valamennyi játékosa támadást intézhet ellenünk.
2. Horda a Szövetség elleni háború szerver, melyen természetesen az ellenséges frakcióhoz tartozó karaktereket támadhatjuk meg. Hogy ellenséges területre érkeztünk, arról a minimap ad nekünk tájékoztatást: ha a térség, melyre lábunkat tettük zöld, akkor a mi csoportunk (Horda, vagy Szövetség) birtokolja, ha viszont piros, akkor az ellenség kezén van.

Hogy ezek a területek a végleges játékban is megmaradnak, arról még nem született döntés.