Pályázati támogatással

Egyre nő a pályáztatás részesedése; az ügyfelek - főleg kis- és középvállalatok - megfelelő finanszírozást is igényelnek.

Informatikai rendszerek bevezetéséhez szükséges pályázati források előteremtésében segít ügyfeleinek a Revolution Software. Bódog Norbert, a cég ügyvezető igazgatója szerint jelenleg a hazai kis- és középvállalatok a tapasztalatok és a pályázatírási szemlélet hiánya miatt egyedül nem tudnak megfelelő pályázatokat készíteni. Az önállóan összeállított anyagok jellemzően nem tartalmazzák a kötelezően előírt adatokat, igazolásokat, és a cég működését leíró információkat, amelyek hiányában pályázatuk a fejlesztésre vonatkozó rész érdemi vizsgálata nélkül az első lépésnél kiesik.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz, illetve az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a cég ügyfelei 15 pályázatot adtak be, amelyből 14 zárult sikeresen. A vállalatoknál részben az Iroda++, részben a Zenit SQL ügyviteli rendszert vezették be, általában jelentős egyedi fejlesztésekkel kiegészítve.

A szoftverfejlesztő cég tapasztalata a pályázatok elbírálásával kapcsolatban az, hogy elsősorban a magyar fejlesztésű és nagyszámú referenciával rendelkező rendszerek kapnak zöld utat. A Revolution szerint ma már nem elegendő jó ajánlatot adni, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálni a vevőknek, a versenyképesség megőrzése érdekében. Ezért segítik ügyfeleiket a pályázatírásban, mely pályázati források az idei évben jelentős, cégenként akár 15-80 millió forint támogatást tesznek lehetővé.