Négynyelvű hírportál indult

Magyarul, románul és szerbül, továbbá angolul olvasható internetes portál indult, mely a dél-magyarországi területet is magába foglaló nemzetközi régió híreinek közlését tűzte ki célul.

TriplexRegioNet elnevezéssel négynyelvű internetes hírportált indított a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió (DKMT) azzal a céllal, hogy online eszközökkel tájékoztassa a térségében élőket környezetük történéseiről, eseményeiről; az új szolgáltatást hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek Szegeden. A portálon az 1997-ben alakult, Magyarország, Románia, valamint Szerbia és Montenegró egymással határos térségében mintegy 70 ezer négyzetkilométeres területet magába foglaló eurorégió nyelvein, magyarul, románul és szerbül, továbbá angolul olvashatók, illetve hallgathatók meg a hírek és információk - mondta Kimpián Péter újságíró, a Regionális Média Alapítvány szaktanácsadója. Ismertetése szerint a hírportál információs bázisát saját hírügynöksége, nemzetközi újságíró-hálózata, regionális és európai uniós szakmai partnerkapcsolati rendszere képezi.
   
A www.triplexregio.net címen elérhető portálon egyebek mellett a regionális és az európai együttműködésről, a régió érdekességeiről, üzleti lehetőségeiről tájékozódhat a térség csaknem 6 millió lakosa, továbbá betűrendes adatbázis, régiómarketing és többnyelvű webrádió áll a rendelkezésükre.