Új tűzfal és vírusirtó a Symantectől

Vágólapra másolva!
A biztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec szerdán bemutatta otthoni felhasználóknak szánt szoftvereinek legújabb, 2005-ös jelzésű verzióit, melyek között víruskereső, tűzfal és levélszemétszűrő is megtalálható.
Vágólapra másolva!

A társaság víruskereső szoftvere, a Norton AntiVirus 2005 új funkciója az internetes férgek elleni védelem, amellyel a magán-, illetve az otthoni irodai felhasználók a gyorsan terjedő, összetett, a számítógépeket több ponton támadó internetes férgek ellen védekezhetnek. A férgek terjedését megakadályozó módszer következő szintjét képviselő Internet Worm Protection elzárja a netre kapcsolt PC bejövő portjait, hogy ezzel megakadályozza a Blaster-szerű, a rendszer hagyományos vírusellenes megoldások által nem védett, sebezhető pontjain át továbbadódó veszélyek terjedését.

A privát adatok védelmét szolgálja a cég új személyi tűzfalába, a Personal Firewall 2005-be beépített funkció, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók az általuk megbízhatónak tartott webhelyekre akadálytalanul küldjenek bizalmas információt, de riaszt, ha meg nem bízható helyre küldenék ezeket. A cég levélszemét-szűrő alkalmazása, az AntiSpam új verziója képes felismerni a beérkező levelek nyelvét, így a felhasználó eleve letilthat bizonyos nyelvű - vélhetően spamként küldött - üzenetek letöltését. Az alkalmazás emellett a meghamisított vagy utánzott feladójú elektronikus leveleket, valamint a popup reklámablakokat is kiszűri.

A társaság összes otthoni felhasználóknak szánt védelmi szoftverét tartalmazó Internet Security csomagját járványriasztási funkcióval is felvértezték, ez elemzi a felhasználó számítógépének védettségét és szükség esetén azonnali ajánlást tesz a védelem megerősítésére. A Symantec az AntiVirus és az Internet Security új verzióit otthoni védelmi csomagként, három PC-re szóló licenccel is árusítani fogja.