Online játék az egyházi honlapon

Vágólapra másolva!
A hónap végén újraindul a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Talentum című internetes játéka, amelyben az általános és középiskolás diákok mellett ezúttal a felnőttek is kipróbálhatják tudásukat.
Vágólapra másolva!

A feladat ugyanaz, mint korábban: a szervezők hetente összesen öt hitéleti és műveltségi kérdésre várják a helyes válaszokat - írta internetes honlapján közzé tett felhívásában a testület. Fődíjként ezúttal is számítógépet, kerékpárt vagy fényképezőgépet nyerhetnek a résztvevők.

Újdonságként elindul az iskolák versenye: azok az intézmények, ahonnan a legtöbben játszanak, pingpongasztalt, táborozási felszerelést vagy focikapukat kaphatnak. Az internetes vetélkedő szeptember 28-án kezdődik és 2005. május 9-ig tart. Az elmúlt tanévben összesen csaknem 4300 alsó és a felső tagozatos, valamint középiskolás vett részt a játékban, közülük 3500-an elejétől a végéig kitartottak. A diákok 60 százaléka katolikus iskola, 3 százalékuk más felekezeti iskola, 37 százalékuk pedig állami iskola növendéke volt.

A Talentum január 6-án a Magyar Katolikus egyház ez évi, "Hit, tudás, emberség" címmel meghirdetett kommunikációs programjához kapcsolódóan indult el.