Zeneletöltésben erősít a Yahoo

Vágólapra másolva!
Online zeneletöltést szolgáltató társaságot vásárol a Yahoo, beszállva ezzel egy kibontakozóban levő, viszonylag új piacra. Az idei évben több jelentős szolgáltató indított hasonló kezdeményezést.
Vágólapra másolva!

A korábban etalonnak számító portáljáról és számos internetes szolgáltatásáról ismert Yahoo a MusicMatch nevű céget vásárolja meg, a Yahoo szeptember 14-i közleménye szerint a 160 millió dollár értékű tranzakció az év végéig fejeződik be. Az 1997 óta működő MusicMatch fizetős zenei szolgáltatása mellett online rádióadókat működtet, valamint saját fejlesztésű médialejátszó szoftverrel és 700 ezer zeneszámból álló katalógussal rendelkezik.

A Yahoo az új termékeket jelenleg is működő Launch márkanevű multimédiás portáljába integrálja.

A legális zeneletöltési piac felfutására jellemző, hogy a korai, kevésbé sikeres kísérletek (Pressplay, Musicnet) után az elmúlt hónapokban több új kezdeményezés is megjelent. Magyarországon ilyen az [origo>play] portál, ahol jelenleg több mint ötezer szám tölthető le, a nemzetközi piac vezetője az Apple iTunes zeneboltja, szeptember elején pedig a Microsoft számolt be MSN Music nevű szoláltatása startjáról.