Hiperolcsó notebook a Wal-Marttól

Vágólapra másolva!
Az ismert amerikai áruházlánc Linux operációs rendszert futtató, alapfunkciós noteszgépet mutatott, amely csupán 500 dollárba kerül.
Vágólapra másolva!

A Balance márkanéven kínált laptop 14,1 collos LCD-képernyővel bír, belsejében pedig 1 gigahertzes órajelen működő Via C3 processzor, 128 megabájt memória, 30 gigabájtos merevlemez, hálózati kártya, modem, és egy CD-olvasó meghajtó található.

Az 500 dollárért, azaz körülbelül 90 ezer forintnak megfelelő összegért árusított noteszgépen a Linspire 4.5 operációs rendszer fut, amely többek közt a nyílt forráskódú, ingyenes OpenOffice.org irodai programcsomagot és webböngésző szoftvert is magában foglal. Az előre telepített rendszer egy beépített tűzfalszoftvert is tartalmaz, amely vírusok, kéretlen reklámlevelek és felnyíló reklámablakok szűrésére is használható.

A Wal-Mart közlése szerint az 500 dollárért kínált notebook a legolcsóbb olyan noteszgép az amerikai piacon, amely operációs rendszert és irodai alkalmazáscsomagot is tartalmaz. A kiskereskedelmi lánc kínálatában már kaphatóak voltak Lindowst futtató, szintén alsó árkategóriás asztali PC-k, az év elején pedig a Wal-Mart internetes zeneboltot nyitott, melyen 88 centes darabáron kínálja megvételre a letölthető zeneszámokat.