Fél év börtön a NASA-rendszer feltörőjének

Vágólapra másolva!
Egy amerikai bíróság féléves szabadságvesztésre ítélt egy portlandi fiatalembert, aki még 2001-ben behatolt a NASA számítógépes rendszerébe. Az űrügynökség számítógépeit az elkövető internetről letöltött mozifilmjeinek tárolására használta.
Vágólapra másolva!

Fél év börtönbüntetésre valamint jelentős összegű pénzbüntetésre kötelezett, valamint három éven át korlátozta számítógép-használatát egy amerikai szövetségi bíróság egy 21 éves portlandi fiatalembernek, aki 3 évvel ezelőtt feltörte a NASA egyik számítógépes rendszerét. Az elkövetés idején 17 éves Gregory Aaron Herns 2001-ben a NASA Goddard Űrhajózási Központjának számítógépes rendszerébe hatolt be. Mint azt a későbbi kihallgatások során a fiatalember elmondta, azért törte fel a NASA komputerrendszerét, mert tárhelyet keresett internetről letöltött filmjei számára.

A Herns behatolásának nyomán keletkező károkat a NASA rendszergazdáinak több órába tellett orvosolnia - közölte az űrkutatási hivatal. Bírósági meghallgatásán az azóta egy főiskola informatika karán tanuló fiatalember beismerte bűnösségét, és bocsánatot kért mind a NASA, mind pedig a Szövetségi Nyomozóhivatal (FBI) munkatársaitól.