Sztrájkoltak az olasz mobilosok

Vágólapra másolva!
Egy olasz fogyasztóvédő szervezet hétvégi sztrájkra szólította fel Olaszország mobiltelefon használóit: a Codacons azt kérte az olasz mobilosoktól, hogy a magas tarifák ellen tiltakozva szombaton két órán keresztül tartsák kikapcsolva készülékeiket.
Vágólapra másolva!

A Codacons a sztrájkkal nem csak a mobiltársaságok, hanem az olasz távközlési hatóságok munkája ellen is tiltakozni kívánt, amely - a szervezet szerint - nem gondoskodik az olasz távközlési piac valódi liberalizálásáról. A szervezet vezetője elmondta, az akcióval szerették volna világossá tenni: nem lehet minden megcsinálni a fogyasztókkal. Mint közölte, az egész országból kaptak szimpátialeveleket.Ugyanakkor a legnagyobb olasz mobilszolgáltatók kudarcnak minősítették az akciót.

Az olaszok naponta mintegy 5 eurót költenek mobiltelefonálásra, az ország a mobilpiaca gyakorlatilag teljesen telített, az ország 57 millió lakosára 57 millió mobiltelefon jut úgy, hogy 41 millióan mobiltulajdonosok, de közülük sokan két-három készülék birtokosai. Az olaszok szeretik az új modelleket: készülékeiket viszonylag gyakran cserélik, egy mobiltelefont átlag 12-18 hónapig használnak csupán.