Vágólapra másolva!
A digitális fényképezőgépek piacának leginkább az alsó, alacsony árú szegmensét gazdagító, BenQ, 5 új digitális fényképezőgépet jelentett be október végén, melyek között megtalálhatók a ritkaságnak számító nagyméretű érintőképernyővel készített típusok is. 
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A BenQ DC C62 és C60 közös jellemzői, hogy 6 megapixeles felbontással és 3-szoros optikai zoommal rendelkeznek. A BenQ DC C62 feléledési, azaz az üzemkész állapot eléréséhez szükséges ideje mindössze 0,1 másodperc. Az expozíciós késés 0,01 másodperc, az elkészült képeket pedig másodpercenkénti váltással tudja visszajátszani Az új típus 19 témamóddal rendelkezik, melyek a legkülönfélébb helyzetekben és fényviszonyok között kínálnak ideális megoldást a fotózásra.

A nagyméretű, 2 collos, színes LTPS-LCD kijelző, a BenQ DC C60 egy olyan jellemzője, mely kényelmes felületet biztosít a fényképek készítéséhez és visszanézéséhez. A megfelelően felhasználóbarát felületével és fémburkolatával a BenQ DC C60 elegáns megjelenésű fényképező. A modellben az összes elterjedt fényképezési üzemmód megtalálható: automata, manuális, rekesz-prioritás, záridő-prioritás, valamint három tematikus program is (portré, sport, éjszakai). A gép diktafonként is jól funkcionál, és természetesen a fotókhoz is rögzíthetők hangjegyzetek, emellett videók rögzítésére is képes.

A BenQ DC E41 4 megapixeles, míg az E30 típus 3 megapixeles képérzékelővel készülnek, melyet egy interpolációs eljárás során 6 megapixelessé növel a fényképezők szoftvere. A BenQ E41-t 2 collos érintőképernyővel készítik, mely segítségével a vezérlés megkönnyítése mellett a fotók például rajzokkal, kézírással dobhatók fel. A képek ráadásul különféle keretekkel is kiegészíthetők, melyeket a BenQ honlapjáról lehet a gépre tölteni. Ritkaságszámba menő funkciója az E41-nek, hogy MP3 lejátszó képességgel is bír. A BenQ DC E41 3 feltűnő és élénk színben kapható, melyek a vörös, az arany és a kék.

Az ultra-vékony BenQ DC E30 vastagsága 24mm és méretének más paraméterei szerint sem nagyobb egy bankkártyánál. Az elegáns külsőbe rejtve egy CMOS érzékelő került beépítésre. A készülék alkalmas mozgókép rögzítésére, és használható akár webkameraként is.

A BenQ DC C51 digitális fényképezőt, melyet videó rögzítésére is felkészítettek, 5 megapixel felbontású CCD-vel (8 megapixeles interpolált -szoftveres úton megnövelt- felbontás) és 3-szoros optikai zoommal látták el, továbbá egy nagyméretű 2 collos, színes LTPS-LCD kijelzőt kapott. Széles skálán mozgó zársebességének értékei 1/2000 másodperctől 6 másodpercig határozhatók meg.