Újra PC-gyártásba kezd a Philips

Vágólapra másolva!
Az elektronikai termékeket gyártó holland cég bejelentette, hogy közel egy évtized után ismét saját személyi számítógépeket dob piacra.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, a Philips Electronics még a 90-es évek elején szállt ki a PC-piacról, miután személyi számítógépeket gyártó részlege hatalmas veszteségeket halmozott fel. Bár a cég hosszú éveken át nem értékesített számítógépeket, nem távolodott el az iparágtól, többek közt megjelenítőket, illetve optikai meghajtókat gyártott számos nagy komputergyártó, köztük a Dell és a HP számára. E hét folyamán azonban a Philips új, saját márkanevén árusított PC-kkel jelent meg a brit Dixons áruházlánc üzleteiben.

Forrás: [origo]



A számítógépek bevezetését a cég tájékoztatása szerint a vállalat szándékosan hajtotta végre mindennemű felhajtás, vagy marketing-hadjárat nélkül. A Philips multimédiás PC-i ugyanis nem lesznek széles körben elérhetők, csupán bizonyos áruházláncokban értékesítik majd hat európai országban, többek közt az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Olaszországban.

A Philips-Freeline márkanéven boltokba kerülő PC-k előre telepített operációs rendszerrel lesznek kaphatók, s úgy lesznek konfigurálva, hogy utólagos beállítások nélkül összekapcsolhatók legyenek a cég Streamium márkanevű, internetre kapcsolható szórakoztatóelektronikai eszközeivel. E megoldással például egyszerűen, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül át lehet sugározni a PC-ről a zenefájlokat egy hifi-toronyra, vagy a merevlemezen tárolt videókat egy tévére.