PC-n újrajátszható a Kennedy-gyilkosság

Vágólapra másolva!
Egy brit szoftvercég John F. Kennedy meggyilkolásának 41. évfordulójával egy időben egy olyan játékszoftvert dobott piacra, amely azt hivatott demonstrálni, hogy az amerikai elnök elleni merényletet egyetlen személy is elkövethette segítők nélkül.
Vágólapra másolva!

A brit Traffic Games cég JFK Reloaded című játékszoftverében a játékos - kissé morbid - feladata az, hogy három lövést adjon le a dallasi könyvraktár ablakából a nyitott autójában utazó John F. Kennedy elnökre. Az alkalmazás akkor jutalmazza a játékos tevékenységét a legtöbb pontszámmal, ha a lövések a valós merényletben rögzítettel azonos pontokon csapódnak be, míg Jacqueline Kennedy lelövéséért például pontlevonás jár. A leadott golyók az elnök virtuális másáig tartó útját a játékos akár lassított felvételen is nyomon követheti, bár a kényesebb gyomrúak a véreffekteket kikapcsolhatják a menüből.

Noha a szoftver premierjét szándékosan Kennedy elnök halálának 41. évfordulójára időzítették, készítőinek közlése szerint a programmal csupán a történelem és JFK előtt kívánnak tisztelegni. Ennek ellenére a fejlesztők elismerik, hogy programjuk egyes felhasználókat elborzaszthat, azonban céljuk nem ez, hanem annak demonstrálása, hogy a Kennedy elnök elleni, 1963. november 22-i merényletet egyetlen személy is végrehajthatta Dallasban. A szoftvert interneten keresztül tervezik értékesíteni 10 dolláros áron. Edward Kennedy szenátor, a meggyilkolt elnök öccse a játékszoftverel kapcsolatban csupán annyit jegyzett meg, hogy megvetendőnek tartja annak piacra dobását.