Hálózatba kapcsolt közösségek

Vágólapra másolva!
A Cisco Systems az immár hetedik alkalommal megrendezett Cisco Expón mutatta be a "Connected Communities - Hálózatba kapcsolt közösségek" kezdeményezését, amely támogatja a helyi és regionális önkormányzatokat a vállalkozások és a lakosság jobb kiszolgálásában, a helyi gazdaság élénkítését célzó törekvéseik megvalósításában.
Vágólapra másolva!

A Cisco Systems "Hálózatba kapcsolt közösségek" elnevezésű kezdeményezése keretében a hálózati technológiákat és a korszerű ügyviteli folyamatokat ötvöző lehetőségeket kínálnak az önkormányzatoknak, melyekkel azok sikeresebbek lehetnek a hatékonyabb lakossági szolgáltatások nyújtása, a közbiztonság javítása és a gazdaságélénkítés terén.

A kormányzati és önkormányzati intézmények összekapcsolása, a hivatalok egyszerű és kényelmes, bármikor hozzáférhető online elérése jelentős megtakarításokat és egyben hatékonyság-növekedést eredményez a helyi és központi államigazgatás, az állampolgárok és az üzleti szféra részére egyaránt.

Napjaink települései, önkormányzatai folyamatosan keresik annak módját, hogyan tudnak az ott élő polgárok sikeresebben, hatékonyabban kommunikálni egymással, a településen belül és annak határain kívül is. A megfelelő kommunikációs infrastruktúrával ellátott települések sikeresebbek lehetnek a befektetőkért folytatott versenyben. A szélessávú hálózati hozzáférés ma már éppúgy alapfeltétele a versenyképességnek, mint a közúti és vasúti infrastruktúra.

Magyarországon az egyik úttörő szerepet vivő önkormányzat a soproni, ahol a Polgármesteri Hivatal, a Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem együttműködésével született meg az eSopron kezdeményezés. Sopronban e-város épül, ahol első lépésben az önkormányzati intézményeket, majd a város oktatási, egészségügyi és szociális intézményeit - összesen 39 intézményt - kapcsolják össze szélessávú hálózati kapcsolattal. Ezt a hálózatot és a rajta keresztül elérhető információkat, szolgáltatásokat folyamatosan bővítik, és elérhetővé kívánják tenni valamennyi önkormányzati képviselő, végső célként pedig a lakosság számára is.