Letartóztatták a Windows kódját áruló férfit

Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok kedden letartóztattak egy connecticuti férfit, akit azzal vádolnak, hogy korábban jogtalanul értékesített egyes Windows operációs rendszerek alapjait képező szoftverkódokat.
Vágólapra másolva!
Mondja el a véleményét a Techbázisról! Szereti az írásainkat?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=005_03_1_12_2_1_05_04

A 27 éves William P. Genovese, Jr.-t a hatóságok azzal vádolják, hogy jogtalanul szivárogtatott ki bizalmas vállalati információkat. A vád szerint Genovese korábban saját weblapján kínálta eladásra a Windows NT 4.0 és a Windows 2000 operációs rendszerek forráskódjának egy részét, amelyet korábban más személyek kaparintottak meg.

Idén februárban a webhelyen kínált szoftverkódot egy Microsoft megbízásából dolgozó nyomozó, illetve egy beépített FBI-ügynök is letöltötte. A forráskód illetéktelen kezekbe kerülése azért okozhat problémát a szoftvergyártónak, mert annak felhasználásával könnyebb internetes támadásokhoz használható biztonsági réseket találni az említett Windowsokban. Ha a bíróság bűnősnek találja Genovese-t, akár 10 éves szabadságvesztést és 250 ezer dolláros pénzbüntetést is kiróhat rá.