Vágólapra másolva!
A november elejei amerikai elnökválasztás nem érdekelte az internetezőket, a Halloween, az október 23-i nemzeti ünnep, valamint az aktuális filmbemutatók annál inkább - derül ki a Vizslába októberben érkezett keresések összesített listájából.
Vágólapra másolva!

Két verzió lehetséges: a netezők vagy tudták, hol találják a híreket, vagy nem érdekelte őket az amerikai elnökválasztás. A hatalmas médiahírverés ellenére is csak igen csekély számú keresés érkezett a jelöltekre. Bush nevét októberben négyszer annyian írták be a Vizslába, mint vetélytársáét, Kerry-ét. Bushra körülbelül annyian kerestek mint Vivaldira. Volt olyan nap is, amikor Barbara Bushra sokkal többen voltak kíváncsiak, mint férjére. Leginkább a választás napján, november 2-án, és az előtte való két napon írták be a keresőbe Bush valamint Kerry nevét. Akadt olyan kereső is, aki Bush technikai hátterére volt kíváncsi, ő ezt gépelte be:

Bush súgógép

Volt, aki a választás napján megkérdőjelezte a szavazások tisztaságát:

Bush csalás

És akadt, aki fütyült a politikára, s inkább az elnöki divatra volt kíváncsi:

Bush öltöny

1956

október 23.

1956
október 23.
1956-os forradalom
1956. október 23.
1956 forradalom
Nagy Imre
forradalom
301-es parcella
szabadságharc
1956. október 23. eseményei

Az 1956-os forradalommal kapcsolatban is igaz, hogy a netezők igyekeznek minél jobban lerövidíteni a keresést. Legtöbbször az évszámot, majd évszám nélkül a dátumot gépelték be. Táblázatba szedtük a leggyakrabban beírt '56-tal kapcsolatos kereséseket. Különlegesség, hogy míg '1956'-ra csak kicsivel kerestek idén többen, mint tavaly októberben, addig 'október 23.'-ra háromszor annyian voltak kíváncsiak, mint a múlt év hasonló időszakában.

S még egy kuriozitás: míg a múlt hónapban igen sokszor rákerestek a 'forradalom' szóra, addig tavaly októberben egyáltalán nem! Ezzel szemben Mészáros Márta új, Nagy Imréről szóló filmje A temetetlen halott, melyet az ünnep alkalmából mutattak be, igen sokak figyelmét felkeltette.