Bőséges kínálat használt csúcsgépekből

Vágólapra másolva!
A digitális fotózás rendkívül dinamikus fejődésével a legújabb modelleket rövid időn belül újabbak váltják fel. Ennek köszönhetően a használt gépek piaca is egyre bővül: a legújabb modell bejelentését követően olcsóbban juthatunk hozzá előző generációs csúcsgépekhez is.
Vágólapra másolva!

Mindezt jól szemlélteti, hogy például a Canon legújabb felsőkategóriás gépének, a 20D-nek megjelenésével egyidejűleg a korábbinál jóval alacsonyabb áron vásárolható meg egy használt 10D. Ez a típus egyébként megjelenésekor egy rendkívül jó ár/érték arányú gépnek számított. Jelenleg a 20D a valamivel kisebb tudású, kifutó 10D-vel szinte egy árban kapható a kereskedésekben. A népszerűbb apróhirdetési oldalakon ugyanakkor tucatszám kínálják az elődgépet már egy komolyabb kompakt gép áráért, akár jóval a garanciális időszak lejárta előtt.

Jó lehetőség ez azoknak, akik efféle nagy tudású gépre vágynak, azonban pénztárcájuk ezt eddig nem tette lehetővé. A használtpiaci árcsökkenés oka feltételezhetően az, hogy a régi tulajdonosok csupán kis befektetéssel próbálnak hozzájutni egy Canon EOS 20D-hez. A gyár eddigi üzletpolitikája azt mutatja, hogy a 10D-ből még meglévő készleteit nem fogja jelentősen áron alul kínálni, így valószínűleg nem érdemes a hivatalos ár csökkenésére várni.