Gyurcsány weboldalát támadja az új vírus

Vágólapra másolva!
Újabb variáns bukkant fel a feltehetően magyarok által készített  Zafi nevű komputerféregből. A károkozó többek közt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök weboldala ellen indít támadást a fertőzött PC-kről.
Vágólapra másolva!
Vírusvédelmi programok letöltése a SzoftverBázisrólhttp://www.origo.hu/szoftverbazis/virusvedelem/

A Zafi nevű, e-mail üzenetekben terjeszkedő számítógépes féregnek új változatát fedezték fel a világhálón szakértők. A károkozó C variánsát valószínűleg ugyanaz a - feltehetően - pécsi illető készítette, mint a korábbi kettőt. Erre utal a féreg kódjában elhelyezett "Pecsi egyetem, HAZAFI" szöveg - értesült a Vírus Híradó portál.

A magyar féreg legújabb változata a korábbi variánsokhoz hasonlóan e-mail üzenetben terjeszti önmagát, s saját levélküldő motorját használva továbbítja magát a fertőzött gép merevlemezéről begyűjtött címekre. A jelenlegi információk szerint a Zafi.C nem okoz közvetlen pusztítást a fertőzött számítógépeken, azonban úgy programozták, hogy ún. elosztott szolgáltatásmegtagadási (denial of service) típusú támadást indítson ezekről Magyarország miniszterelnökének honlapja, valamint a Google.com és a Microsoft.com honlapokat kiszolgáló szerverek ellen. A féreg kódjában a készítő egy olyan üzenetet is elhelyezett, melyben a Bagle és a MyDoom vírusokat becsmérli. Az it-biztonsági szoftvereket fejlesztő Kaspersky cég szerint ez akár azt is jelentheti, hogy a Zafi készítője is be kíván szállni a Mydoom, Beagle és Netsky károkozók írói közt hónapok óta zajló "féregháborúba".

A Zafi féreg első variánsa idén áprilisban bukkant fel a világhálón, s elektronikus képeslapnak álcázott üzenetben terjesztette magát a felhasználók között. Az egyes biztonsági alkalmazásokat is leállítani képes károkozó gyakorlatilag nem rendelkezett büntetőrutinnal, május elsején azonban politikai jellegű üzenetet jelentetett meg a fertőzött PC-ken. A B variáns két hónappal később jelent meg a világhálón, s különböző - magyar, angol, német és olasz nyelvű - üzeneteket használt önmaga terjesztéséhez. Ez a variáns már büntetőrutinnal is rendelkezett: a merevlemezen lévő bizonyos .EXE kiterjesztésű fájlokat írt felül saját magával. A károkozó elődjéhez hasonlóan 1 hónapig volt aktív, s szintén politikai tartalmú üzenet megjelenítésével végezte be küldetését, emellett szolgáltatásmegtagadás típusú támadást indított a Vírus Híradó portál és az azt működtető 2F 2000 Kft. honlapja ellen.