Tovább népszerűsödik a Firefox böngésző

Vágólapra másolva!
A Mozilla Alapítvány legújabb nyílt forráskódú böngészőjével a társaság várakozásai szerint a jövő év végére már a felhasználók 10 százaléka böngészi majd a világhálót.
Vágólapra másolva!

Bart Decrem, az alapítvány marketingfelelőse a ZDNet informatikai magazin brit kiadásának úgy nyilatkozott, várakozásaik szerint 2005 végére a Firefox böngészőt már az internetezők 10 százaléka használja majd. Decrem közlése szerint az Internet Explorer alternatívájául szánt, ingyenesen letölthető böngésző újabb verziói egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében. Míg a Firefox 0.8-as verizóját négy hónap alatt 3,3 millió alkalommal töltötték le a Mozilla.org weblapról, a 0.9-es verzió már három hónap alatt 6,5 millió letöltést ért el.

Ennél is többen töltötték le számítógépre a böngésző 1.0-s verziójának tesztváltozatát: ezt a szoftvert egy hónap alatt 5 millió alkalommal töltötték le az érdeklődők. A ZDNet saját statisztikái is azt igazolják, hogy egyre többen szörfölnek a enten Mozilla technológiát használó böngészővel: míg februárban a látogatók 9 százaléka töltötte le az oldalt Mozilla-böngészővel, októberben ez az arány 19 százalékra csökkent, míg a Windowsokba épített Microsoft Internet Explorer aránye ugyanezen idő alatt 88-ról 79-százaléka esett.