Ruhán is átlát a mobilos kamera

Vágólapra másolva!
Egy japán cég olyan speciális szűrőt fejlesztett ki digitális kamerával szerelt mobiltelefonokhoz, amely lehetővé teszi azok sötétben való használatát, de akár egy vékonyabb ruhán is "átlátni" vele.
Vágólapra másolva!

A Yamada Denshi cég által kidolgozott optikai szűrőt a Vodafone japán leányvállalatának kínálatában elérhető, V602-SH jelű kamerás mobilhoz lehet csatlakoztatni. Noha a kiegészítő elsődleges funkciója az, hogy a készülék tulajdonosa sötétben is készíthessen képeket vele, az infravörös filter - megfelelő körülmények között - a ruhán is átlát.

Vásárlói visszajelzések szerint a 180 dollár körüli áron az interneten keresztül megvásárolható kiegészítő különösen sötét színű bikinik esetén hatékony, de - mivel a test által kibocsátott hőt érzékeli - egyéb vékonyabb ruhadarabokat is képes átvilágítani. A beépített kamerák az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek, s mivel észrevétlenül lehet velük fényképeket készíteni, világszerte számos edzőteremben be is tiltották ezek használatát. Hasonló okok miatt a dél-koreai kormányzat arra kötelezte a gyártókat, hogy termékeiknek exponáláskor meghatározott hangerejű zajt kell kibocsátaniuk magukból ellehetetlenítve ezzel a lesipuskás fotózást.