Januárban mutatkozhat be az új Xbox

Vágólapra másolva!
Iparági értesülések szerint Bill Gates, a Microsoft elnöke a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállítás megnyitója előtti napon fogja hivatalosan is bejelenteni a cég játékgépének új változatát.
Vágólapra másolva!

Az évente megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show-t (CES) szervező cég megerősítette, hogy - a korábbi évekhez hasonlóan - Bill Gates január 5-én , a vásár nyitónapjának előestéjén megnyitóbeszédet fog tartani. Iparági várakozások szerint Gates ekkor fogja bejelenteni a Microsoft új, Xbox 2 nevű, következő generációs játékgépét - értesült a videojátékokkal foglalkozó Gamesindustry.biz hírmagazin.

A 2000-ben piacra dobott, első generációs Xbox játékgépet a Microsoft eredetileg szintén az azévi CES-en tervezte bejelenteni, bár különböző okok miatt erre végül egy játékfejlesztői konferencián kerített erre sort a cég. Ugyanakkor egy évvel később Gates a CES előestéjén mutatta be az Xbox majdnem-kész változatát, s a játékgépre írt első játékokat is.

Az Xbox új generációs változatáról egyelőre nem sok információval szolgált a Microsoft: a konzolról egyelőre annyit tudni, hogy az elődtöl eltérően nem Intel, hanem IBM Power5 processzor, valamint az Nvidia helyett az ATI cég Radeon grafikus kártyája lesz megtalálható benne. A minden év januárjában megrendezésre kerülő, háromnapos CES az egyik legrangosabb olyan technológiai vásár a világon, ahol elsősorban a szórakoztatást szolgáló eszközöket és szoftvereket mutatnak be. Az idei kiállítát a szervezők várakozásai szerint 130 ezren keresik majd fel a világ 110 országából.