Nappalikba szánt PC az Inteltől

Vágólapra másolva!
Egy amerikai kiállításon az Intel kifejezetten nappalikba szánt, távirányítóról vezérelhető számítógépet mutatott be, amely a cég reményei szerint forradalmasítja az otthoni szórakozást.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az amerikai chipgyártó a New York-i Digitális Élet kiállításon mutatta be "Entertainment PC", azaz "Szórakoztató PC" nevű új számítógépét. A nappalik szórakoztatóközpontjául szánt gépet úgy tervezték, hogy elférjen a tévéállványon és együttműködjön a televízióval is: a masina CD- és DVD-lejátszóként, digitális videorekorderként, FM rádióként és zeneközpontként egyaránt funkcionál.

Az Entertainment PC-t távirányítóval vagy vezeték nélküli billentyűzettel vezérelheti tulajdonosa, s szélessávú internetkapcsolaton keresztül a felhasználók a legújabb mozifilmeket, zenéket, híreket és egyéb tartalmat is letölthetik majd rá. A speciális PC-t többszálú feldolgozást biztosító Hyperthreading technológiát támogató Pentium 4 processzorral szerelik fel, így képes egy időben több feladatot elvégezni - például egy tévéműsor rögzítése közben DVD-t lejátszani.