"Sony foci" PlayStation módra

Vágólapra másolva!
A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) bejelentette a This is Football 2005 októberi bemutatóját. A London Studio által kifejlesztett TIF 2005 nem csupán egy nagysikerű sorozat újabb szoftver frissítése, hanem egy  teljesen újragondolt fociprogram.
Vágólapra másolva!

Sokat változtattak az eredeti játékon, ezért igazán nem is beszélhetünk igazi folytatásról a This is Football 2005 esetében. A TIF 2004-ben bemutatkozott online 8 játékos üzemmód továbbfejlesztésének köszönhetően akár egy egész csapatot tudunk irányítani az online kupák valamelyikén. Elindíthatjuk saját regionális versenysorozatunkat, vagy részt vehetünk valamelyik nagyobb páneurópai kupán.

Míg az animációk számának növekedése (új védések, cselek, kapurarúgások, passzok) nagyobb teret enged a játékosokban rejlő tehetség kibontakoztatására, addig az elődöket felülmúló játékosválaszték és az új licensz szerződéseknek köszönhető élethű stadionok és csapatok a játék hitelességét és grafikai vonzerejét növelik.

A mesterséges intelligencia (AI) továbbfejlesztésének köszönhetően már a csapatok játékstílusa közötti finom különbségek is érzékelhetőek, így könnyedén különbséget lehet tenni az olasz csapatok technikás, labdabirtokláson alapuló játéka, vagy például a francia csapatokra jellemző könnyed, ösztönös futball között.

A játék legjelentősebb újítása azonban mégis az a DigimaskTM technológia, amely az Eye Toy USB kamera és az 'EyeToy: Cameo' program segítségével lehetővé teszi, hogy két (különböző szögből készített), nagy felbontású fénykép segítségével háromdimenziós modellt készítsünk a fejünkről és valamelyik játékos ezután a mi vonásainkat viselve rúgja a gólokat. Ezzel a lehetőséggel akár egy teljes csapatot is átalakíthatunk, majd a barátaink arcvonását viselő csapattal kipróbálhatjuk magunkat a világ legjobbjai ellen.