Októberben újra repülőgépszimulátor-bajnokságot rendez a JETfly

Vágólapra másolva!
Az előző év októberében megrendezett első repülőgépszimulátor-bajnokság sikerén felbátorodva idén is megrendezik a számítógép-rajongók és a vadászpilóták virtuális összecsapását.
Vágólapra másolva!

Október 29-31-én kerül megrendezésre a II. magyar repülőgépszimulátor-bajnokság, a JETfly légiharc Kupa. A bajnokságon megfogalmazott feladat az, hogy két játékos (számítógép) vadászgépe között a virtuális térben légiharcot folytassanak a lehető legvalóságosabb körülmények között.
A versenyt 2003-ban Ubisoft cég Flanker 2.0 programjára írták ki, amely egy
átlagos személyi számítógépen is futtatható volt és ami a legfontosabb, hogy az egyik legjobban elterjedt ilyen jellegű játékprogram volt abban az időben.

2004-ben két kategóriában lehet indulni, a Ubisoft Lock On kategóriájában egy MiG-29-es vadászgéppel vagy az IL-2: Forgotten Battles kategóriájában egy Messerchmitt Bf-109-es vadászgéppel.
A cél természetesen az ellenfél vadászgépének lelövése. Az egyszerűnek látszó feladat azért mégsem olyan nagyon könnyű, ugyanis a tavalyi versenyen is megjelent a hazai vadászpilóták színe-java.
A nevezők legtöbbje közép- és felsőoktatási intézményekben tanuló diák, de szép számmal neveznek idén is az aktív vadászpilóták. A verseny érdekessége az, hogy életkortól és foglalkozástól függetlenül bárki nevezhet. Így fordulhat elő, hogy ugyanabban a virtuális térben küzd egymással a 7 éves gyerek és a 40 év feletti MiG-29-es vadászpilóta.
A verseny összdíjazása 2004-ben közel 2 000 000 Ft, tehát érdemes indulni a komoly megmérettetésen.