5 napnyi tévéműsort tárol a Sony PC-je

Vágólapra másolva!
A Sony Type X néven nappalikba szánt, videodigitalizálási funkciókkal felvértezett PC-t mutatott be, amely gigantikus háttértárján egyszerre hat csatorna akár 5 és fél napnyi műsorát képes rögzíteni.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az egyelőre csak a japán piacon elérhető Sony Vaio Type X nevű számítógép tulajdonképpen egy nappalikba szánt szerver. Az ötezer dolláros masina belsejében hét darab tévétuner, illetve négy darab 250 gigabájtos merevlemez található.
Az 1 terabájtnyi háttértárból két winchester szolgálja ki a szokványos PC-funkciókat, így például ezeken található az operációs rendszer is, míg a fennmaradó két merevlemezre tévéműsorok és zenék rögzíthetők. A két háttértár 50 gigabájtos kapacitása a gyártó közlése szerint hat tévécsatorna 5 és fél napnyi műsorának raktározására elegendő.

A tévéhez csatlakoztatható új Vaio számítógépéhez távirányítót is mellékelnek, s a tévénézési/felvételi funkciók kezelését egy külön grafikus felület teszi lehetővé. A gyártó egyelőre nem tervezi a Type X modell bevezetését az amerikai és európai piacokra.