Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Atari: optimista várakozások évvégére

Vágólapra másolva!
Elég sok problémával küszködik mostanság az Atari: egyfelől hatalmasat zuhant a cég bevétele az elmúlt év hasonló periódusaihoz képest. A vezetőség azonban nem esik pánikba, hanem reményekkel telve tekint az esztendő hátralévő részére.
Vágólapra másolva!

Nem igazán zárta sikeresen az elmúlt időszakot az Atari; mind a maguk mögött hagyott egész üzleti évben, mind annak egyes negyedeiben jókorát esett a cég bevétele az egy évvel korábbiakhoz. Ez annak ellenére is igaz, hogy olyan sikeres programok kerültek az üzletekbe az Atari emblémája alatt, mint a Driver 3 PS2-es és xboxos változata, vagy a Shadow Ops: Red Mercury.

Üzleti szempontból az Enter the Matrix is sikeresnek nevezhető, mivel igen szép példányszámban fogyott el, az viszont más kérdés, hogy sem a játékosoknak, sem a szaksajtónak nem nyerte el a tetszését, és akkor még igen finoman fogalmaztunk. A gazdasági problémákat tovább fokozhatja, hogy a Midway Games kezébe került a korábban szintén az Atarihoz tartozó Unreal sorozat kiadásának a joga. Az Atari vezetősége azonban derülátó, a felemelkedést pedig az év végére datált játékoktól, így a RollerCoaster Tycoon 3-tól, vagy a Sid Meyer nevével fémjelzett Pirates!-től várja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről