Univerzális kereső a Microsofttól

Vágólapra másolva!
A Microsoft egy újfajta keresőszoftverének prototípusát mutatta be: az alkalmazással egyaránt kutakodhatunk a merevlemezen lévő dokumentumok, e-mailek között, illetve az interneten is.
Vágólapra másolva!

Az Microsoft MSN nevű, internetes szolgáltatásokat működtető részlegének vezetője, Yusuf Mehdi csütörtökön mutatta be a redmondi székhelyű szoftveróriás új keresőszoftverének prototípusát a társaság egyik konferenciáján. Az újfajta technlógiákat használó alkalmazással, a felhasználók gyorsan kikereshetik a számukra szükséges információkat a számítógépük merevlemezén lévő dokumentumokban, e-mailekben, vagy azok csatolmányaiban.

A szoftver ezen kívül webes keresést is lehetővé tesz, s a Microsoft egyik szolgáltatásának részeként lesz elérhető, melyről Mehdi egyelőre nem árult el bővebb információkat. Az MSN vezetője ugyanakkor elmondta, a technológia használatához nem kell frissíteni a meglévő Windows operációs rendszert, az egy alkalmazás formájában telepíthető lesz a PC-re, s a tervek szerint még a következő generációs Windows, a Longhorn piacra kerülése előtt elérhető lesz. A szoftverrel annak köszönhetően lehet majd gyors kereséseket végrehajtani, hogy az folyamatosan indexeli a komputeren lévő állományokat. Idén májusban a Microsoftéhoz hasonló, a PC merevlemezén lévő állományok tartalmában való keresést biztosító szoftver fejlesztéséről számolt be az internetes keresőszolgáltatásáról ismert Google cég is.