Online távoktatás a fiatalkorúak börtönében

Közel 20 fogva tartott mellett 30 dolgozó is részt vesz a fiatalkorúak börtönében indított távoktatási programban Szirmabesenyőn. A tanulók a tananyag elsajátítása után érettségi vizsgát tehetnek.

A számítógéppel támogatott, online távoktatásos képzés során a tanulók az interneten keresztül kapott feladatok megoldásával és visszaküldésével egyéni ütemterv szerint sajátíthatják el a tananyagot, hogy ezt követően érettségi vizsgát tegyenek. Az informatikai minisztérium közleménye szerint 19 fogva tartott mellett 30 dolgozó is részt vesz a képzésben.

Mohácsi Béla, a szaktárca információs társadalom programokért felelős helyettes államtitkára október 1-én nyitotta meg a Digitális Középiskola Büntetés-végrehajtási Tagozatát Szirmabesenyőn, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

Az oktatás egy 20 munkaállomásos számítástechnikai laborban valósul meg. Az oktatáshoz szükséges digitális tananyagot a Miskolci Egyetem és az INNOCENTER Innovációs Központ közreműködésével a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanári kara írja meg és állítja össze, amelyek kiegészítő jelleggel kapcsolódnak a már kész és akkreditált középiskolai tankönyvekhez. Ez a kuriózumnak számító kezdeményezés fontos helyet foglal el a fogva tartottak jövőbeni sikeres társadalmi reintegrációjának megvalósításában - véli az informatikai tárca.