Nagylátószögű Olympus kamera

A C-5060 jelű új Olympus digikamerába a 27-110 mm-es lencse átfogású lencse került, amely meglehetősen szokatlan digitális fényképezőgépek esetében. A gép emellett rendkívül gyorsan képes exponálni: csak 0,4 másodperc telik el a gomb lenyomása és a kép elkészülte között.


 

Forrás: [origo]A fényképezőgép 1 / 1,8 collos CCD-je 5 megapixeles így a felvételek maximális felbontása 3264 x 2448 képpont. A képek TIFF, JPEG (Exif 2.2), RAW formátumban tárolhatók az xD kártyákon. A zoomobjektív átfogása 27-110 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), fényereje F2,8-4,8. Az optikai kereső mellett az 1,8 collos TFT LCD kijelző is segíti a fényképek elkészítését. A TTL autófókuszon túl szerencsére kézi élességállítás is lehetséges. A fénymérés négyféleképp történhet: kiértékelő, szpot, multiszpot és középre súlyozott, továbbá lehetőség van expozíció korrekcióra is, valamint hisztogramm is segíti a helyes értékek kiválasztását. A leghosszabb záridő 16 míg a legrövidebb 1/4000 másodperc. A kamera az összes hagyományos felvételi módban használható (M, Tv, Av) és tematikus módokban is (portré, tájkép, sport stb.) Az érzékenység ISO 80/100/200/400 értékekre állítható. A beépített vaku mellett külső rendszervaku is illeszthető a kamerára, mely minden fejlett vakuüzemmódot támogat (vörösszem-hatás csökkentés, automata, derítés stb.) A működéshez speciális lítium-ion akkumulátor szükséges, a képek USB porton keresztül tölthetők számítógépre.

A 600 fontos alapcsomagban a kamera mellett 32 MB-os memóriakártyát, USB- és A/V-kábelt, akkumulátort és töltőt, valamint hordszíjat találnak a vevők.

KAPCSOLÓDÓ CIKK