Az 5 játék, amire a legjobban várunk

Egy játékosok között végzett felmérés szerint, a Sims 2 a legjobban várt játék az idei évben. A listára került még két akciójáték, egy online multiplayer és egy stratégia.

A játék fejlesztők teszik a dolguk, néha ugyan hosszasan várakoztatják a rajongókat, de a játékosok általában türelmesek a kedvenceikkel kapcsolatban. Egy, a játékosok között végzett felmérés kiderítette, hogy a 2003 végén mely játékokat várják a legjobban a megrögzött "billenyűzet-koptatók".  

Sims 2

"A The Sims 2 sokkal élethűbb lesz"- ígéri a kiadó. A toplistákat vezető életszimulátor folytatása a legjobban várt játék cím elsőszámú várományosa.
A teljesen új, 3D-s motor, a karaktergenerátor és az életkorok jobb megjelenítése mindenképpen vonzóvá teszi a Sims 2 -t. A hírek szerint a Sim-jeinknek saját génjeik és így egyedi utódaik is lesznek. Természetesen megjelenési pontos dátumról még nem nyilatkozott a kiadó.

Half Life 2

Forrás: [origo]
5 éve jelent meg a Half Life

A várva várt akciójáték fejlesztése állítólag teljes gőzzel folyik. Éppen a napokban érkezett a hír, hogy talán karácsony előtt kerül a polcokra. Ezt az információt, már a leglojálisabb rajongók is óvatosan merik elhinni. A késés okáról, nincs semmilyen kommentár a fejlesztők, illetve a kiadó részéről. Talán a saját fejlesztésű grafikus motor okozza a csúszást, talán a kiadó cég találta korainak a szeptemberi megjelenést.

Doom 3
Nincs olyan PC-s játékos, akinek ne mondana valamit ez a név. Van aki szereti, van aki utálja, de tény, hogy az FPS kategória királya most is megdobogtatja a játékosok szívét.
A Doom az első megjelenése óta ugyan számos vetélytársra tett szert, de az bizonyos hogy a látványos grafika, a fény-árnyék effektusok, a  félelmetes hangulat ismét mérföldkővé emelheti a hamarosan megjelenő Doom III-ot.
 
World of Warcraft
A Blizzard legendás játékának online multiplayer világa szintén az ismeretlen megjelenési dátumú programok hosszú sorát gyarapítja. Már szinte mindent tudunk róla, láttunk csodálatos képeket, lassan bétatesztelés alá kerül, de megjelenési dátumról még senki sem nyilatkozik. Az online multiplayer játékok fejlesztése általában sem egyszeru feladat, hát még ha egy ilyen közismert programot kell átültetni internetes környezetbe.

UFO Aftermath
Az UFO minden stratégia játékos kedvence volt. Az Aftermath megjelenésével szintén az a gond, hogy nagyon munkaigényes az
a grafikai igényesség, amivel egy ilyen játékot meg lehet újítani. Nem kétlem a már látott képek alapján, hogy nem az UFO lesz a kategóriájában a legszebb, de kicsit aggódom, hogy ez a játszhatóság rovására történik majd. Legfrissebb hírek szerint az UFO: Aftermath október 3-án a boltokba kerül. A hír egy korábbi bejelentés szeptemberi megjenési dátumát csúsztatta át októberre.

A listát lehetne folytatni, hiszen ránézésre is kimaradtak fontos játékok, egy bizonyos ebben az éveben is karácsony táján fognak a legjobban roskadozni a szoftvereket tartó polcok, és amelyik játék erről a szezonról lemarad, az valószínűleg a későbbi eladási listákon sem fog az első tízbe kerülni.