Letölthető a kémgyilkos program új változata

Megjelent az Ad-Aware legújabb változata, mely többek között hatékonyabb keresést és egyszerűbb használhatóságot kínál.

Forrás: ORIGOAz Ad-Aware segédprogram segítségével az ún. spyware alkalmazásokat lehet eltávolítani a számítógépről. Ezeket a kémkedő programokat bizonyos ingyenes alkalmazások - például egyes fájlcserélő kliensprogramok -  telepítik a komputerre, általaban észrevétlenül. Míg egyes kémmodulok böngészés közben gyakorta felugró ablakokban reklámokat jelenítenek meg, a veszélyesebbek titokban információkat küldenek az adott gép felhasználójáról egy harmadik fél számára. Ezeket a kémprogramokat a vírusirtó alkalmazások többsége nem találja meg - hiszen ezek nem vírusok -, ám jelenlétükre utaló jel lehet, ha az előbb említett reklámok megjelenése mellett gépünk gyakorta ismeretlen szerverekhez csatlakozik.

A szoftver most megjelent 6-os verziójának otthoni használatra ingyenes Personal változata a korábbi változatoknál hatékonyabb spyware-deteltálást és eltávolítást kínál, emellett teljesen új kezelőfelületet kapott. Beépítésre került a programba egy automatikus frissítési lehetőség is, amely révén a folyamatosan megjelenő újabb és újabb kémeket is likvidálni lehet. Ezenkívül egy új funkció révén az alkalmazással a víruskeresőkhöz hasonlóan automatizálni lehet az Ad-Aware működését.

Az Ad-Aware 6 fizetős Plus változata a fentieken kívül egy valós idejű monitorozási funkciót is kínál, amely meggátolja a kémprogramok gépre történő feltelepülését, míg a Professional változathoz kiegészítőprogramokat (plugin) is lehet csatolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK