Ingyenes háttérképek világa

Valamennyien szívesen cseréljük ki az unalmas Windows Asztalt látványos háttérre, ábrázolja az kedvenc tájainkat, vagy akár kedvelt filmes hősünket. Összeállításunkban ingyenesen letölthető képekből válogatunk.

Már az első grafikus felülettel (GUI-val) rendelkező operációs rendszereknél is elérhető volt az Asztal, vagyis a rendszer háttérképének kicserélése egy általunk választott képre, illetve grafikára. Napjainkban az egyszerű "testre szabás" népszerűsége semmit sem változott, sőt a különféle skinek, illetve Shell programok használatával már nem csak a háttér, de az egész kezelőfelületet is átállítható. A látványos menük, ikonok és effektusok ellenére a legtöbben megmaradnak a háttérkép cserénél, amihez a digitális családi fotóalbumok mellett az internet kimeríthetetlen forrásnak ígérkezik. Összeállításunkban a képajánlat mellett néhány hasznos segédeszközt is bemutatunk, melyekkel tovább léphetünk.

Képek a hálóról

Webshots Desktop

A Webshots telepítésével több ezer Windows háttérképek tölthetünk egy hatalmas adatbázisból, és ezeket a díszítés mellett képernyőkímélőnek is felhasználhatjuk. A programhoz számtalan képkategória tartozik, amikben kereshetünk és hozzáfűzhetjük saját kollekciónkhoz. A Webshotsban beállíthatjuk a képek automatikus cseréjét és saját képeket is feltölthetünk a weboldalukra.
/szoftverbazis/seged/rendszer/wbsamp.html

WallsMedia

Remek desktop kiegészítés, mellyel Flash animációkat jeleníthetünk meg az Windows Asztalon. A programhoz számtalan érdekes és látványos animáció tartozik. További érdekessége, hogy az animációkat felhasználhatunk képernyőkímélőként is.
/szoftverbazis/seged/grafika/wallsmedia2_50.html

Dreamrender

A látványos programmal a Windows asztalon különféle animációkat, effektusokat. Illetve élő webkamerák által sugárzott képeket jeleníthetünk meg. A program lehetőségeit mi is bővíthetjük, illetve megoszthatjuk másokkal a fejlesztők honlapján.
/szoftverbazis/seged/egyeb/dreamrender_r107_b4.html

Chameleon Desktop

A Chameleon Desktop speciális program, amivel a Windows háttérképeket speciális grafikai effektusokkal színesíthetjük. Használata egyszerű: betöltünk egy képet, kiválasszuk az effektusokat, majd hozzárendeljük a kész képet a Windows asztalhoz.
/szoftverbazis/seged/egyeb/cdsetup.html

Előző
  • 1
  • 2
Következő