Westel-Pannon: teljes lefedettség a metrón

A Pannon GSM és a Westel közös hálózata immáron teljes lefedettséget biztosít a két cég ügyfeleinek a budapesti metró mindhárom vonalán.

A Pannon GSM és a Westel évekkel ezelőtt kezdte meg a kisföldalatti, valamint a 2-es és 3-as metróvonalakon a mobiltelefonok használatát lehetővé tevő hálózat kiépítését. 2002. év végén értek véget a két szolgáltató közös, összehangolt fejlesztései, melynek eredményeként a budapesti metrón utazó Pannon és Westel-ügyfelek a negyvenkét, többségében felszín alatti állomás mindegyikén, továbbá az állomások közötti szakaszokon, a járműveken utazva is telefonálhatnak, SMS-ezhetnek, vagy akár WAP-oldalakat böngészhetnek.

A Pannon GSM és Westel közös sajtóközleményéből kiderül, hogy a két cég ügyfelei a metrón történő utazás során a vállalatok által nyújtott összes szolgáltatást - így az GPRS adatátvitelt, illetve a multimédiás üzenetküldést - is igénybe vehetik a felszínen megszokott minőségben.

A hálózat bővülésével és a lefedett állomások számának növekedésével folyamatosan nőtt a beszélt percek száma és az SMS forgalom. A használati szokások eközben átalakultak, a kezdeti, arányaiban kiugró SMS forgalom mellett erőteljesebbé vált a beszédforgalom, miközben egyre többen kezdeményeztek hívásokat és küldtek SMS üzeneteket a metróból, mely több alkalommal kapacitásnövelést is igényelt a szolgáltatóktól - derül ki a közleményből.

A Vodafone-nál az [origo] megkeresésére elmondták, hogy a vállalatnál jelenleg elsőbbséget élveznek a földfelszíni fejlesztések, ám egyes nagyforgalmú metróállomásokon ezen szolgáltató ügyfelei is használhatják mobiltelefonjaikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK