ADSL-megoldás kistelepülések lakóinak

Vágólapra másolva!
A svéd Ericsson olyan ADSL-megoldással lépett piacra, mellyel a szolgáltatók akár 5-10 előfizetőt is nyereségesen kiszolgálhatnak. A vállalat technológiáját  magyarországi településeken is alkalmazni fogják a közeljövőben.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban az Ericsson mérnökei olyan megoldást fejlesztettek ki, amellyel a szolgáltatók minden eddiginél olcsóbban és egyszerűbben építhetik ki saját ADSL-hálózatukat - így településenként már akár 5-10 előfizetőt is nyereségesen szolgálhatnak ki. Az Ethernet DSL Access technológia lényege, hogy a hagyományos ADSL kiépítéstől eltérően nincsen szükség viszonylag drága ATM berendezések kiépítésére, helyette az olcsóbb Ethernet hálózati elemek használhatók. Nincs szükség nagy kapacitású központi ADSL berendezésekre sem: az Ericsson Ethernet DSL Access technológia egészen kicsi, 8-10 előfizető kiszolgálására alkalmas dobozokból épül fel, ugyanakkor szinte korlátlanul bővíthető.

Az Ericsson Magyarország április 25-én már alá is írta első szerződését egy ilyen rendszer kiépítésére a kiskunhalasi, kiskőrösi és bajai körzetben működő Emitel telekommunikációs szolgáltatóval. A megállapodás értelmében első lépésben 9, majd később, az előfizetői igények alapján további 11 településre terjesztik az Emitel ADSL szolgáltatásának lefedettségét. A tervek szerint az év végéig több mint 400 új, üzleti és otthoni előfizetőt kötnek majd be a hálózatba.