Vágólapra másolva!
A telefonhálózaton keresztül biztosított szélessávú internet-hozzáférést kínáló DSL szolgáltatás díjait figyelembe véve továbbra is Európa számít a legdrágább térségnek a világon - állítja egy elemzés.
Vágólapra másolva!

A Point Topic brit cég legfrissebb kutatásának adatai szerint az észak-amerikai és az ázsiai-csendes-óceáni térség internetszolgáltatói az elmúlt három év folyamán mindvégig olcsóbban kínálták DSL szolgáltatásaikat európai társaiknál - áll az Információs Társadalom és Trendkutató Központ Infinit hírlevelében.

rightAz [origo] ajánlja az Axelero internet-hozzáférési termékeit - válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet, melyet azonnal online is megrendelhet./internet_ajanlat/index.htmlADSL az Axelerótól

A kutatás az otthoni hozzáférés átlagos bevezető díjszabásait vette figyelembe a legjelentősebb szolgáltatók esetében 2003 márciusában, majd az adatokat összehasonlította a 2002-es, 2001-es és 2000-es hasonló kutatások eredményeivel. A különböző operátorok DSL díjainak összevetéséhez a Point Topic a szolgáltatás bevezetésének első évében megállapított tarifákat vette alapul. Míg a Bell Canada 1 Mbps átviteli sebességet biztosító DSL-szolgáltatásának havi díja mindvégig 30 dollár körül mozgott, addig a francia szolgáltatók árai 43 és 69, a brit operátorok díjai pedig 60 és 80 dollár között változtak. A világ egyik leggyorsabban fejlődő DSL piacának számító Japánban jelenleg átlagosan havi 30 dollárért érhető el a DSL szolgáltatás, holott 2000-ben még 90 dollárt kellett fizetni a hozzáférés ugyanezen típusáért.

ITTK Infinit