ADSL-en interneteznek a legtöbben

Vágólapra másolva!
Az [origo] olvasóinak többsége szélessávú kapcsolaton keresztül éri el az internetet otthonából - derül ki a látogatók szavazataiból. A legtöbben ADSL-t használnak.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOMárciusban az [origo] mintegy 4300 látogatója válaszolt a "Milyen internetelérése van otthon?" kérdésre a TechBázis oldalain elhelyezett online kérdőíven.

Az igen nagy számban összegyűlt szavazatokból kiderül, hogy legtöbben ADSL-kapcsolattal rendelkeznek: a szavazók több mint 30 százaléka használja ezt a szélessávú elérési formát. Ezután közel megegyező szavazatszámmal a dial-up/ISDN és a kábeltelevíziós kapcsolatok következtek 22-22 százalékkal, itt mindössze öt voks döntött az előbbi javára. A szavazók 10 százaléka egyéb típusú eléréssel kapcsolódik a netre otthonról, míg 12 százalékuk válaszolta azt, hogy otthon nem rendelkezik internetkapcsolattal.

A kérdőív eredménye alapján a válaszolók több mint fele szélessávon internetezik: több mint 54 százalékuk előfizetője ADSL- vagy kábeltévés internetszolgáltatásnak.