Tévéshow-t terjesztenének a Kazaa-n

Vágólapra másolva!
Hetente jelentkező tévéshow-t kíván terjeszteni a Kazaa nevű fájlcserélő hálózaton az internetes műsorközvetítéssel foglalkozó Pseudo.com. A társaság a One Nation címet viselő, s a neves rapper, Ice-T közreműködésével készülő műsort teszi elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Edward Salzano, a Pseudo.com igazgatója elmondta, véleményük szerint azzal, hogy az ingyenes fájlcserélő szolgáltatás keretében terjesztik, megkerülik a filmstúdiókat, producereket és reklámügynökségeket, így a bevételek nagyobb hányada juthat el közvetlenül a művészhez. A műsort digitális videokamerával készítik, és MPEG-2 formátumban lesz letölthető a hálózatról.

A Kazaa hálózatához való csatlakozáshoz mindössze egy kliensprogram letöltésére, és egy internetkapcsolatra van szükség. A hálózat durván 60 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, akik egymás számítógépeiről tölthetnek le zene-, video- és képfájlokat.

Axelero Internet Webfejlesztői Partner Programhttp://axpartner.axelero.hu/axpartner

Mint ismeretes, a legnagyobb filmstúdiók és lemezkiadók a kalózkodás melegágyának tekintik a fájlcserélő hálózatokat, többségük perbe is fogta ezek működtetőit, s jogi úton tették működésképtelenné többek között az első fájlcserélő hálózatot, a Napstert is. Ugyanakkor egyes vállalatok legitim üzleti lehetőségeket is látnak ezekben, például a Microsoft a tavalyi évben megállapodást kötött a Lions Gate nevű filmstúdióval, hogy A vonzás szabályai című film előzetesét a Kazaa-n keresztül is terjesszék.