The Sims Unleashed

Újabb fejezetéhez érkezett a legkedveltebb PC-s játéksorozat, a Sims. A Maxis család szimulátorának soron következő epizódjában háziállatokkal is kibővíthetjük a virtuális családot.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

 

 

 


Az első dolog, ami szembeötlik az Unleashed elindítása után a szomszédságok, "magyarul" neighborhoodok megnőtt mérete. Ezentúl nemcsak egy tucat, hanem negyvenegy telek vár beépítésre minden területen. Ezekre a telkekre vagy házakat építünk, vagy a közös szórakozás helyszíneként szolgáló létesítményeket - lásd: downtown - hozunk létre.

Megjelenik a játékban egy új városrész a belváros, illetve az üdülőterületek mellett - az óváros. Az óvárosban éppúgy kikapcsolódhatunk és szórakozhatunk, mintha a tengerparton hűsölnénk, vagy a belvárosban shoppingolnánk. Az óvárosba az Old Town Shuttle hívásával juthatunk el, hasonlóan a belvárosba vivő taxi járathoz.

A játék legnagyobb újítása mindent kizáróan a háziállatok szerepeltetése. A családok befogadhatnak, vagy az óvárosban megvásárolhatnak kutyákat, vagy macskákat. Ha párban fogadjuk be ezeket az állatokat, akkor idővel kiskutyákkal, vagy kiscicákkal bővül a család. Az állatok valódi részesei a játéknak, vagyis nemcsak emelik a hangulatot, hanem önálló statisztikákkal rendelkeznek. A lényeges különbség az emberekhez képest, hogy az állatokat nem irányíthatjuk, nem mondhatjuk meg, hogy mit tegyenek. A mi feladatunk, hogy biztosítsuk nekik a táplálkozáshoz, az alváshoz és a játékhoz szükséges ételeket, helyeket, tárgyakat, és persze foglalatoskodnunk is kell velük.

Az állatoknak nemcsak igényeik, de fejleszthető képességeik is vannak. Akadnak általános képzettségek, mind mondjuk az, hogy mennyire ügyesen "produkálja" magát az állat, de vannak egyedi képességek, mint a vadászat a macskánál, vagy a házőrzés a kutyánál. Ezeket e tulajdonságokat mi magunk is fejleszthetjük, mikor az állattal foglalkozunk, de bérelhetünk profi idomárt is, aki jóval gyorsabban fog haladni, viszont egy rakás pénzbe kerül.

Az állatokkal nemcsak gond van, hanem nagyon sok hasznot is hajtanak. A kutya például megfogja a betörőt, vagy behozza az újságot, a macska pedig ugyebár csak tiszta helyen érzi jól magát, így rákényszerít bennünket a rendre. Állatainkat elvihetjük az óvárosba is, ahol bemutatva őket más simeknek, könnyen szerezhetünk új barátokat is, vagy vakációzni is magunkkal vihetjük őket, ahol akár kincseket is kiáshatnak a homokból. A jól képzett kedvencek bemutatókon is részt vehetnek, ahol az ügyes jószág gazdijára pénzjutalom vár.

Előző
Következő